• info [at] pegasus-xanthi.gr
  • 25413 03452
  • Κλεμανσώ 10

Ένα ακόμη ποιοτικό

Πανελλήνιο Ποδηλατικό Τριήμερο ELITE,

το οποίο έλαβε χώρα μέσα στο δέος της Αρταίας γης

που αφήνει το Εθνικό Πάρκο  Υγροτόπων Αμβρακικού Κόλπου και εκείνου του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων,

πέρασε στην ιστορία.

Ποδηλατικός Όμιλος Άρτας

Δήμος Αρταίων και

Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας

συνεργάστηκαν αποτελεσματικά και αποδοτικά

με την ευγενική χορηγία στελεχών της Τοπικής Αγοράς,

σε μία πράξη  αρετής,

ώστε να δοθεί μία ώθηση ελευθερίας

στον Κόσμο Της Ελληνικής Ποδηλασίας

για να υπερβεί και βελτιώσει την δική της εμπειρία

μέσα σε αυτήν την χρονιά του οικειοθελούς εγκλεισμού.

Εύγε στον Αθλητή μας Ποδηλάτη

Αντώνη Χατζηνικολάου

για το σθένος του στην υπέρβαση

κατά την ώρα των αγώνων

 καθώς και στον έμπειρο και ικανό συνοδό

Βασίλη Ποιμενίδη.

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Όπου και να κοιτούσες, εικόνες ευχάριστες, οικίες, σεμνές, ουσιαστικές.

Εικόνες ποδηλατικές με κοινό παρονομαστή των άνθρωπο, στηριζόμενες σε κάθε αξία σεβασμού στον εαυτό αλλά και στην προσωπικότητα του κάθε συμμετέχοντα ποδηλάτη.

Μια συλλογική περιπέτεια που κατάφερε να αποκωδικοποιήσει τα απλά καθημερινά και να καταδείξει το χάρισμα όλων αυτών που ζητάνε να αγαπάνε την  Πόλη με έναν διαφορετικό τρόπο.

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ Ξάνθης κοινωνός για ακόμη μία φορά καινοτόμων ιδεών και αντιλήψεων, κατάφερε και έσμιξε θεσμικούς φορείς όπως η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και ο Δήμος Ξάνθης,

με τους εκφραστές και χρήστες της ποδηλατικής πραγματικότητας. Μικροί και μεγάλοι, οικογένειες, ζευγάρια, μεμονωμένοι, όλοι σεβόμενοι τα μέτρα προφύλαξης της πολιτικής προστασίας, σε μία ομόφωνα ασυνήθιστη ποδηλατική εξόρμηση.                         

Ευχάριστη έκπληξη η φαντασία και τα «αλήτικα» παρορμητικά σάλτα των μικρών ακούραστων και υποδειγματικών ποδηλατών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Ξάνθης, βετεράνο αθλητή του μπάσκετ, φίλο Σουά Μπεκήρ Ογλού, για τον όλο συντονισμό της δράσης, καθώς και στα Άξια και Έμπειρα Στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης για την πλήρη οδική ασφάλεια της εκδήλωσης.

 

Με εκτίμηση,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

 

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 του Γενάρη 2020, λίγο μετά τις 7:00 στο ORANGE 24h Eatery, ο Ποδηλατικός Σύλλογος « Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ», Επίσημο Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ευτύχησε μέσα σε ατμόσφαιρα οικογενειακής συναίσθησης να πραγματοποιήσει την ετήσια σύναξή του με αφορμή την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Παρόντες ο Πατέρας Ιωακείμ ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και Μέλος του ΠΗΓΑΣΟΥ Νικόλαος Ευφραιμίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανόλης Τσέπελης. ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανόλης Φανουράκης, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης σε θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού πρώην αθλητής της Καλαθοσφαίρισης Σουά Μπεκίρογλου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. Ιπποκράτης Καμαρίδης, μέλη και γονείς, αθλητές-ποδηλάτες, προπονητές καθώς και φίλοι του Συλλόγου.

Περισσότερα...

1η Θέση και Χρυσό Μετάλλιο η Άννα Μαρία Καραγιαννίδου του ΠΗΓΑΣΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

 

 

Σε μία υψηλού επιπέδου επίσημη αγωνιστική  οργάνωση ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ), που έλαβε χώρα στις 7&8 Μαρτίου 2020, στον Λόφο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, ποδηλάτες από όλες τις κατηγορίες του ΠΗΓΑΣΟΥ Ξάνθης , κάτω από τις οδηγίες και το βλέμμα του επισήμου προπονητή του συλλόγου μας Χρήστου Σταυριαννίδη, στηριζόμενοι στην βαθιά βιωματική τους σχέση με το ποδήλατο και μέσα από την κατάφασή τους  για ζωή, ευτύχισαν να γίνουν μέτοχοι, δοκιμάζοντας για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο τις ικανότητές τους και τον βαθμό ετοιμότητάς τους ανάμεσα σε παγκόσμιους πρωταθλητές αλλά και σε πολύ καλούς αξιόλογους νεαρούς και βετεράνους ποδηλάτες.

Για την ποδηλατική μας ιστορία αξίζει να αναφέρουμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ

Μιχαήλ Άγγελος Ευστρατίου 17η Θέση

 

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ

Γεώργιος Χαραλαμπίδης  11η Θέση

Μιχαήλ Άγγελος Ευστρατίου 20η Θέση

Ρετζέπ Ισμαήλκο Ιμάμ  33η Θέση

 

Κατηγορία ΕΦΗΒΩΝ

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης  9η Θέση

 

Κατηγορία MASTERS 40+

Γεώργιος Βουτσιλάς  9η Θέση

 

Κατηγορία OPEN 50+

Ιωάννης Κοτσανίδης 19η Θέση

 

Κατηγορία OPEN ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Άννα Μαρία Καραγιαννίδου 1η θέση

Κατηγορία ELITE

Ιορδάνης Σωτηρίου 12η Θέση

 

Θερμά συγχαρητήρια στον αξιόπιστο Ελευθέριο Ακριτίδη, σε όλους τους υπευθύνους της διοργάνωσης, καθώς και στους Ιωάννη Κοτσανίδη και Χρήστο Σταυριαννίδη.

 

Με εκτίμηση,

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Επίσημο Μέλος της Ε.Ο.Π.

Με σύνθημα «ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ & ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ» ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους, σχολεία και εθελοντές συμμετέχει για 4η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2019, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τους πεζούς και το ποδήλατο.

Οι δράσεις στοχεύουν στην ανάδειξη των ωφελειών που προκύπτουν από την έξυπνη κινητικότητα, με σκοπό την επιλογή εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης από τους πολίτες. To βάδισμα, το ποδήλατο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και ο συνδυασμός αυτών καθιστούν τις πόλεις καθαρότερες, ασφαλέστερες και περισσότερο φιλικές.

Φέτος καλούμαστε με αφορμή την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ να επιλέξουμε ενεργητικούς τρόπους μετακίνησης ή να συνδυάσουμε περπάτημα και ποδηλασία με τις δημόσιες συγκοινωνίες, κάνοντας την αρχή μιας θετικής συνήθειας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος, την  εξοικονόμηση φυσικών πόρων και χρημάτων και τη βελτίωση γενικότερα της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, σε μορφή .DOC

Η Αφίσα και το πρόγραμμα:

AFISA PROGRAMMA 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ