• info [at] pegasus-xanthi.gr
  • 25413 03452
  • Κλεμανσώ 10

 Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Ο Πήγασος», σε συνεργασία με το Δήμο Τοπείρου, διοργανώνουν ποδηλατικό αγώνα δρόμου για αθλητές με Δελτίο και OPEN την Κυριακή, 23 Απριλίου 2017.

 

Κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών, Νεανίδων και ΟΡΕΝ

 

 

ΑΡΘΡΟ 1:

Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου Μαζικής Ανάβασης 20 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης 12:00 μ.μ.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Τοξοτών Ν. Ξάνθης και ακολουθεί την διαδρομή:

Σιδηροδρομικός Σταθμός Τοξότες, Μεγάλο Τύμπανο, Τοξότες, Τερματισμός Κεραίες (υψομ. 875μ).

Θα υπάρξει προεκκίνηση 8,5 χλμ.

Υψομετρικά διαδρομής: +950 μ

ΑΡΘΡΟ 2:

Οι ποδηλατικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.


ΑΡΘΡΟ 3:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τους αθλητές με δελτία: Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με ποδηλάτες της κατηγορίας της προκήρυξης με ευθύνη και δήλωση συμμετοχής του σωματείου τους. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. με απεριόριστο αριθμό αθλητών και μέχρι δύο συνοδούς. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ε.Ο.Π. για το 2017.

Οι ομάδες οφείλουν να καταθέσουν στην Οργανωτική Επιτροπή την έγγραφη δήλωση συμμετοχής των ποδηλατών και συνοδών στο email: info@pegasus-xanthi.gr. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τα στοιχεία και την ιδιότητα των μελών κάθε αποστολής (όνομα, επώνυμο, ηλικία, αρχηγός, προπονητής, αθλητής κλπ). Οποιοδήποτε άλλο άτομο, που δεν αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης της ομάδας. Το έγγραφο δήλωσης συμμετοχής μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου: http://www.pegasus-xanthi.gr .

Για τις OPEN κατηγορίες οι αθλητές πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ειδική φόρμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.pegasus-xanthi.gr. Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι αθλητές διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για το αγώνισμα που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση σε αγώνα.

Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές - συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν και στην Γραμματεία μέχρι τις 10.00 πμ πριν την εκκίνηση του Αγώνα.

 

ΑΡΘΡΟ 4:

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχει ο απαιτούμενος βάσει κανονισμού ελάχιστος αριθμός συμμετοχών. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.

Για την κατηγορία ΟΠΕΝ απαιτούνται τρεις (3) αθλητές ανά κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση η κατηγορία που δεν συμπληρώνει τον ελάχιστο προβλεπόμενο αριθμό αθλητών, θα συγχωνεύεται με την αμέσως επόμενη, με εξαίρεση την τελευταία που θα συγχωνεύεται με την αμέσως προηγούμενη

 

ΑΡΘΡΟ 5:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Κατηγορίες για αθλητές με δελτία:

  • Elite Ανδρών 19+

  • Εφήβων

  • Γυναικών

  • Νεανίδων

 

Κατηγορίες του OPEN αγώνα:

  • Ε: Εφήβων (αγόρια και κορίτσια), 17 και 18 ετών.

  • Α1 Ανδρών, 19 – 29 ετών

  • Α2 Ανδρών, 30 – 39 ετών

  • Β1 Βετεράνων, 40 – 49 ετών

  • Β2 Βετεράνων 50+

  • Γ Γυναικών, 18+

 

ΑΡΘΡΟ 6:

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:

1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 60΄ λεπτά προ της εκκίνησης.

2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.

3. Συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.

4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές και θα πρέπει να είναι τοποθετημένοι στα σημεία που θα τους υποδειχθεί από τη γραμματεία του αγώνα.

5. Με το πέρας του αγώνα θα παραδίδονται στη γραμματεία οι αριθμοί και θα επιστρέφονται τα δελτία για την συμμετοχή των αθλητών στο γεύμα.

 

ΑΡΘΡΟ 7:

Οι έξη πρώτοι νικητές, κάθε κατηγορίας, είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στο βάθρο με την ενδυμασία της ομάδος τους για τις απονομές.


ΑΡΘΡΟ 8:

Έπαθλα - Βραβεύσεις κάθε Κατηγορίας

1ος Νικητής Χρυσό Μετάλλιο - Δίπλωμα (αναμνηστικό)

2ος » Αργυρό Μετάλλιο - Δίπλωμα (αναμνηστικό)

3ος » Χάλκινο Μετάλλιο - Δίπλωμα (αναμνηστικό)

4ος,5ος,6ος Νικητής Δίπλωμα (αναμνηστικό)

 

ΑΡΘΡΟ 9:

Η συμμετοχή στον αγώνα για όλους τους αθλητές με δελτίο είναι Δωρεάν και για τους OPEN είναι 10€. Το ποσό θα καταβάλλεται την ημέρα του αγώνα στη Γραμματεία.

Σημείωση: Η Ανάβαση είναι μέρος της διαδρομής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δρόμου που θα γίνει στις 23-25 Ιουνίου 2017.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στο site του συλλόγου: www.pegasus-xanthi.gr